Αθλητικά Επαγγέλματα: Μύθοι και Αλήθειες

2016-12-09 10:26

  Ο αθλητισμός περικλείει μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων που μπορεί να επιλέξει κανείς. Οι μύθοι όμως γύρω από τα επαγγέλματα αυτά οργιάζουν, λειτουργώντας τις περισσότερες φορές ως τροχοπέδη για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε αυτόν τον κλάδο.

  Όσοι αγαπούν τον αθλητισμό,  έχουν μεγαλώσει μαζί του και θα έκαναν τα πάντα ώστε να γίνουν κομμάτι του, ακούν, μαθαίνουν, και διαβάζουν φήμες  που τους κόβουν τα φτερά, βάζοντας φρένο στα όνειρα τους.

Ας αποσαφηνίσουμε λοιπόν μερικές παρανοήσεις που ίσως σας κρατούν μακριά από την καριέρα των ονείρων σας!

1ος Μύθος: Αν δεν είσαι ο Beckham… άσ’ το!

  Ίσως δεν νιώθεις τέλειος ή μεγάλο ταλέντο και αμφιβάλλεις ότι κάποια στιγμή θα καταφέρεις να γίνεις σαν τους αστέρες που θαυμάζεις. Σκέψου όμως, πως αν κι εκείνοι είχαν τις ίδιες πεποιθήσεις και φοβούνταν να αγγίξουν το όνειρό τους δεν θα γίνονταν ποτέ αυτοί που είναι, δεν θα έφταναν πότε στην κορυφή. Εξάλλου, έχοντας αδιάλειπτο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και τη διατήρηση της φυσικής σου κατάστασης θα βρίσκεσαι πάντα κοντά στον αθλητισμό, και ό, τι και να γίνει θα έχεις πολλές ευκαιρίες εργασίας.

2ος Μύθος: Manager ή Προπονητής;

Αθλητικά επαγγέλματαΑποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μύθους που δεσπόζει στη βιομηχανία του αθλητισμού. Αν δεν γίνεις επαγγελματίας αθλητής σε κάποιο άθλημα, η προοπτική να γίνεις προπονητής ή μάνατζερ αποτελούν μονόδρομο. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα. Υπάρχουν ευκαιρίες σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του αθλητικού μάρκετινγκ, των δημοσίων σχέσεων, της έρευνας και της εκπαίδευσης. Θα μπορέσεις είτε να συνεισφέρεις έτσι ώστε, οι άνθρωποι να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους και της ευεξίας τους μέσω της φυσικής άσκησης, είτε να βοηθήσεις τους  αθλητές στην αποθεραπεία τους μετά από έναν τραυματισμό. Όλα αυτά θα τα επιτύχεις μέσω της σύγχρονης  τεχνολογίας και της εμπειρίας.

3ος Μύθος: Πολύωρη εργασία & Πίεση

  Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως όλα τα επαγγέλματα απαιτούν θυσίες και προσαρμογή. Η κούραση λοιπόν και η εξόντωση είναι δεδομένη. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αθλητική βιομηχανία, χωρίς να αποτελεί κάτι ασυνήθιστο. Άρα, είναι άτοπο να γίνεται ειδική μνεία στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον χώρο του αθλητισμού. Από  την άλλη, το στρες και η ψυχολογική πίεση που προκαλείται από την πολύωρη εργασία, τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις έχει αποδειχθεί πως μπορείς να το διαχειριστείς μέσα από τον αθλητικό, πράγμα  που θα σε βοηθήσει, μάλιστα, και σε άλλες εκφάνσεις και προβλήματα της ζωή σου.

Ας επικεντρωθούμε, όμως, και σε όσα γνωρίζουμε και αληθεύουν. Είναι εκείνα που πρέπει να βάλεις ως γνώμονα, αν θέλεις να ασχοληθείς με ένα αθλητικό επάγγελμα.

1η Αλήθεια: Σκληρή δουλειά

  Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι απαιτήσεις πολλές. Το ακριβές, όμως. είναι πως αν μάθεις να δέχεσαι τις συμβουλές και να δουλεύεις σκληρά χωρίς δικαιολογίες, αναβολές και πείσματα η επιτυχία είναι δική σου. Η πρακτική και η προπόνηση θα σε βοηθήσουν.

2η Αλήθεια: Επιμονή & Υπομονή

  Θα μπορούσαν να θεωρηθούν και το δίπτυχο της επιτυχίας αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Αν αγαπάς κάτι, κυνήγα το όσο μπορείς, ρίσκαρε χωρίς να φοβάσαι και θα έρθει η στιγμή που θα σε ανταμείψει. Δεν γίνονται όλα από την μία στιγμή στην άλλη, δεν είναι όλα «ρόδινα» και εύκολα. Μην απογοητεύεσαι! Με επιμονή και υπομονή όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και είσαι εκεί…θα τα έχεις καταφέρει!

3η Αλήθεια: Μοναδικές στιγμές

Αθλητικά επαγγέλματα  Ο χώρος του αθλητισμού αδιαμφισβήτητα προσφέρει μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις. Οι στιγμές δεν είναι πάντοτε καλές, αλλά σίγουρα θα βγεις πιο δυνατός, πιο έτοιμος για τη συνέχεια. Όποιο επάγγελμα από τη βιομηχανία του αθλητισμού και να επιλέξεις θα ζήσεις από κοντά γεγονότα και καταστάσεις που θα θυμάσαι για μια ζωή. Μέσα από τον αθλητισμό έρχονται σε επαφή ολόκληροι πολιτισμοί. Οικογένειες, γειτονιές, πόλεις και χώρες ενώνονται κάτω από το πέπλο του αθλητισμού και βιώνουν απερίγραπτα συναισθήματα, χαρές και λύπες.

Ο αθλητισμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Μη χάσεις την ευκαιρία να γίνεις κομμάτι του!

Της Κατερίνα Σανιδά

 

Πηγή:  https://citycampus.gr/